AGAATH TIMMERMAN:
+31 (0)613422400

E-MAIL:
altenahorses@gmail.com

ADRES:
Westerpaauwenweg 9 Overschild

Onze merries

Waardevolle KWPN fokmerries

Voor onze fokkerij hebben we een aantal mooie en gezonde KWPN merries die beschikken over een interessante bloedvoering. Onze merries hebben predikaten en komen uit predikaatrijke moederlijnen met extra mentaliteit waar zeer fijne en intelligente sportpaarden uit voortkomen.

Afeera

Rhodium x El Corona x Nurprimus x E. Ramano x Omar

STER VOORL. KEUR D-OC | 2005 | 1.68m

Ster voorlopig keur D-OC merrie Afeera hebben wij zelf gefokt. Ze behaalde als driejarige op de stamboekkeuring 85 punten voor haar exterieur en 80 punten voor haar beweging. Ze is nog altijd een spijkerharde merrie, mede door het volbloed wat in de stam zit. Afeera is een eerlijke merrie met heel veel go. Haar nakomelingen kenmerken zich door het ontwikkelen van een sterke vertrouwensband met de eigenaar. Ook kenmerkend zijn vaak de bijzondere aftekeningen.
Afeera is de moeder van Elite NMK merrie Lafeera Altena. Moeder Jufeera heeft de predikaten ster prestatie en is hengstenmoeder. Zij kwam voort uit onze eerste ster dressuur fokmerrie Usi. Afeera is een halfzus van o.a. de KWPN GGK hengst Ufo (v. Metall). Ufo is de vader van de KWPN GGK hengst Dark Pleasure.

Barnsteen

DISCOVERY X INSPEKTEUR X COCKTAIL X AMOR X LE VAL BLANC

ELITE SPORT-(DR) IBOP-(DR) PROK | 2006 | 1.75m

Barnsteen is een grootramige merrie met een eerlijk karakter. Ze heeft de predicaten elite sport-(dr) Ibop-(dr) en prok. Ze werd op de CK in Tolbert kampioen bij de 4 t/m 7 jarige keurmerries en reservekampioen van de gehele dag.
Barnsteen komt uit de zeer bekende en predikaatrijke Oberlina-stam. Moeder Sculpture M  is ster preferent prestatie prok sport-(dr) en is een halfzus van het PSG/Inter I paard Why Not M. Grootmoeder Helianthe is elite preferent prestatie sport-(dr) en zij liep PSG Inter I. Overgrootmoeder Cosmea is keur preferent prestatie. En hierna achtereenvolgend keurmerries en modelmerries in de lijn.
Barnsteen is een halfzus van o.a. twee ZZL paarden.

Finesse

Andretti x Negro x Vincent x Zaïre x Maikel

ELITE NMK IBOP-(DR) D-OC | 2010 | 1.68m

Finesse hebben hebben wij in 2018 gekocht. Op de stamboekkeuring kreeg ze 85 punten voor exterieur en 85 voor bewegen, waaronder 90 voor de draf. Als veulen eindigde Finesse op de 5e plaats in de finale van de Nationale Veulenkeuring. Ze is op de Veulenveiling in Borculo verkocht. Als driejarige mocht Finesse deelnemen aan de NMK en kwam vooraan te staan in haar groep.
Moeder Urona is ster preferent prestatie prok. Zij gaf diverse elite merries en een aangewezen hengst die 3e werd in de kampioenskeuring tijdens de HK in Den Bosch. Ook bracht zij een Prix St. George/Inter I paard en meerdere Z2 paarden. Grootmoeder van Finesse is de invloedrijke Murona, elite preferent prestatie prok. Uit deze lijn komen o.a. de goedgekeurde hengsten High Five US, First Choice en Knock Out.

Helmacara

Briljant x Havidoff x Amor x Lucky Boy x Vorst

STER PROK | 2012 | 1.69m

Helmacara heeft de predikaten ster en PROK. Wij hebben haar gekocht in 2020. Helmacara behaalde op de stamboekkeuring o.a. 80 punten voor haar stap. Ze is door haar fokker niet op een aanlegtest of in de sport uitgebracht. Maar de sportgenen zitten er wel degelijk in vererft. De moeder van Helmacara is keur prestatie en de grootmoeder is keur preferent prestatie. Helmacara is een halfzus van meerdere ZZ-L en Z dressuurpaarden. Uit deze lijn komt o.a. het Internationale Grand Prix paard U-Caro van Nars Gottmer en vele andere op hoog niveau presterende dressuur- en springpaarden.

La Nadinda Altena

Hennessy x Goodtimes x Rinaldo x President x Vesins XX

STB-EXT D-OC | 2016 | 1.68m

La Nadinda Altena is een opvallende merrie en lijkt sprekend op haar moeder Nadinda. La Nadinda Altena heeft de predikaten stb-ext en D-OC. Het plan is om via de sport meer predikaten te verdienen. La Nadinda Altena hebben wij gefokt uit onze topmerrie Nadinda ster prok 2x preferent en 2x prestatie. Grootmoeder is keur en UTV kampioene en overgrootmoeder is ster preferent. Deze moederlijn is een veelzijdige en extreem werkwillige moederlijn en prestaties worden zowel in de sport als op keuringen behaald. La Nadinda Altena was als veulen reservekampioen op de CK in Zuid-Holland. Ze is o.a. de halfzus van de Olympische Grand Prix merrie Badinda Altena, van de Lichte Tour ruin Hilton Altena, van de ZZ-Z geklasseerde ruin Favor Altena, van de ZZ-L geklasseerde Valerie en van meerdere ZZ springpaarden.

Lafeera Altena

Expression x Rhodium x El Corona x Nurprimus x E. Ramano

ELITE NMK EPTM-(DR) D-OC | 2016 | 1.75m

Lafeera Altena hebben wij gefokt uit ster D-OC merrie Afeera, de halfzus van de KWPN GGK hengst Ufo. Lafeera Altena heeft een fijn karaker, is extra goed ontwikkeld en heeft een opvallend goede beweging. Ze kreeg tijdens de stamboekkeuring op alle onderdelen 80 punten. Op de CK in Gelderland werd ze 3e van de tachtig deelnemende merries en werd ze uitgenodigd voor de NMK. Door een opgelopen wond aan haar been kon ze helaas niet optimaal presteren op de NMK. Hetzelfde jaar heeft ze de EPTM test succesvol doorlopen en is ze Elite verklaard.

Madinda Altena

It's a Pleasure x Goodtimes x Rinaldo x President x Vesins XX

VB D-OC | 2017 | 1.66m

Madinda Altena is een bloedgebouwde merrie. Ze heeft het D-OC predikaat en het plan is om via de sport meer predikaten te verdienen. Madinda Altena hebben wij gefokt uit onze topmerrie Nadinda ster prok 2x preferent en 2x prestatie. Grootmoeder is keur en UTV kampioene en overgrootmoeder is ster preferent. Deze moederlijn is een veelzijdige en extreem werkwillige moederlijn en prestaties worden zowel in de sport als op keuringen behaald. Madinda Altena was als veulen reservekampioen op de CK in Zuid-Holland. Ze is o.a. de halfzus van de Olympische Grand Prix merrie Badinda Altena, van de Lichte Tour ruin Hilton Altena, van de ZZ-Z geklasseerde ruin Favor Altena, van de ZZ-L geklasseerde Valerie en van meerdere ZZ springpaarden.

De stammoeders van Altena Horses

Twee merrielijnen hebben wij door de jaren heen zelf opgebouwd uit de bijzondere stammoeders Usi en Nadinda. Deze spijkerharde merries hebben veel voor onze dressuurpaarden fokkerij betekend. Usi heeft de predikaten ster en is o.a. de oma van GGK hengst Ufo (v. Metall). Nadinda heeft de predikaten ster preferent (2x) prestatie (2x) prok en is de moeder van o.a. Olympische Grand Prix merrie Badinda Altena (v. Tolando). Van beide merries hebben we zeer fijne kinderen en kleinkinderen aangehouden waarmee wij onze fokkerij voortzetten.