AGAATH TIMMERMAN:
+31 (0)613422400

E-MAIL:
altenahorses@gmail.com

ADRES:
Westerpaauwenweg 9 Overschild

Referenties

Uit onze fokkerij

Door de jaren heen hebben we uit onze huidige merrielijnen diverse paarden gefokt die op keuringen, testen of in de (Inter)Nationale sport extra presteren of gepresteerd hebben. Hier zijn wij extra trots op!

Ufo

DR NED ZZL | KWPN goedgekeurd | 8e NVK finale

Ufo (Metall x El Corona x Nurprimus) was vanaf het moment dat hij geboren werd een bijzondere verschijning. Hij werd ook als veulen 8e in de finale op de Nationale Veulenkeuring en kampioen van de VWF Veulenkeuring. We hebben hem als veulen verkocht. Als driejarige werd Ufo op de Hengstenkeuring in Den Bosch aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Deze heeft hij goed doorlopen en is hij KWPN goedgekeurd. Ufo (Broere Ufo) heeft met Kirsten Beckers de PAVO-cup selectie voor vijfjarigen in Ermelo en de Hengstencompetitie in Weert gewonnen. Ufo is o.a. de vader van goedgekeurde KWPN hengst Dark Pleasure.

 

Badinda Altena

DR INT Grand Prix | Olympische Spelen Rio | WK Jonge Dressuurpaarden

Badinda Altena (Tolando x Goodtimes x Rinaldo) was ons eerste gefokte veulen uit Nadinda. Ze werd in 2006 kampioen van de VWF Veulenkeuring. We hebben haar zelf opgefokt en als driejarige verkocht. Als zesjarige mocht ze naar het WK in Verden voor jonge dressuurpaarden. In 2015 nam ze als negenjarige deel aan het EK in Aken waar ze individueel de 18e plaats behaalde in de Grand Prix Special. Ze is tweemaal kampioen Grand Prix dressuur van Frankrijk geworden. Ze heeft succesvol deelgenomen aan de Olympische Spelen in Rio! Ze was tweemaal winnaar van de Grand Pix in Hickstead. Dit alles en nog veel meer succes behaalde ze samen met haar ruiter Pierre Volla. Op dit moment staat Badinda Altena bij Helgstrand Dressage en is ze succesvol onder haar nieuwe amazone Jeanna Högberg.

Favor Altena

DR NED ZZZ

Favor Altena (Oscar x Goodtimes x Rinaldo) hebben wij gefokt uit Nadinda. We hebben hem als veulen verkocht, waarna we hem een tijdje uit het oog zijn verloren. Dinja van Liere heeft hem een korte periode getraind, totdat hij onder amazone Merel Groen in 2018 in de wedstrijdsport werd uitgebracht. Zij heeft hem in korte tijd van de B naar het huigdige ZZZ gereden.

 

Hilton Altena

DR INT LICHTE TOUR

Hilton Altena (Valdez x Goodtimes x Rinaldo) hebben wij gefokt uit Nadinda. We hebben hem als veulen verkocht, waarna hij als driejarige is aangekocht door Dressuurstal Nijpjes. Hier is hij netjes opgeleid en kwamen zijn kwaliteiten boven drijven. Dat is niet onopgemerkt gebleven, waarna Dressuurstal Bernoski hem heeft gekocht, verder opgeleid en succesvol heeft uitgebracht op Lichte Tour niveau. Zij noemden hem altijd een Grand Prix prospect. Hilton Altena is vervolgens verkocht naar China waar hij wordt opgeleid voor deelname aan de Asian Games.

 

Kadindus

Kadindus Altena

DR NED Z1 | Kampioen Veulenkeuring Tolbert | NVK

Kadindus Altena (Dark Pleasure x Rhodium x Goodtimes) is de zoon van ster D-OC merrie Cadinda Altena. Hij werd als veulen kampioen van de dressuurveulens van de Veulenkeuing Tolbert 2015 en tevens overall kampioen. Na een goede prestatie op de CK van de provincie Groningen kreeg hij een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo. Kadindus Altena hebben we als veulen verkocht. Kadindus Altena (sportnaam Kappuchino) wordt op dit moment uitgebracht door Iris Sijtsma op Z1 niveau.

 

Lafeera Altena

Elite NMK eptm-(dr) D-OC | EXT 80 BEW 80 | 3e CK Gelderland | NMK

Lafeera Altena (Expression x Rhodium x El Corona) hebben wij gefokt uit Afeera, de halfzus van de KWPN GGK hengst Ufo. Lafeera Altena viel op als jong paard. Ze was extra goed ontwikkeld en had een opvallend goede beweging. Na haar opfok in Overschild is ze teruggegaan naar Moordrecht en klaargemaakt voor de keuring door MT Stables. Ze kreeg tijdens de stamboekkeuring op alle onderdelen 80 punten. Op de CK in Gelderland werd ze 3e van de tachtig deelnemende merries en werd ze uitgenodigd voor de NMK. Door een opgelopen wond aan haar been kon ze helaas niet optimaal presteren op de NMK. Hetzelfde jaar heeft ze de EPTM test succesvol doorlopen en is ze Elite verklaard.